ABN AMRO moet staatsbank blijven

ABN AMRO moet staatsbank blijven totdat kredietaanvraag MKB op zelfde niveau Duitsland en Frankrijk ligtDENK vindt dat ABN AMRO haar kerntaken zoals kredietverlening aan bedrijven en hypotheekverstrekking aan burgers weer naar behoren moet vervullen. Pas dan kan de bank eventueel naar de beurs.Kamerlid Kamerlid Öztürk: ”Tijdens de kredietcrisis zijn de banken – terecht – met belastinggelden gered. Maar wat zien wij nu het weer goed gaat? Diezelfde banken gaan op hun geld zitten. Bedrijven krijgen nauwelijks kredieten en burgers krijgen bijna geen hypotheek. In Nederland worden 45% van de kredietaanvragen door MKB-bedrijven afgewezen! In Duitsland en Frankrijk is dat slechts 15%. Alleen Griekenland doet het in Europa slechter.

Het huidige BBBBonus-model: Burger, Belasting, Bank, Bonus moet het BBBBurger model worden: Burger, Belasting, Bank, Bedrijf/Burger.”Vandaag werd in de Tweede Kamer een debat gevoerd over de ABN AMRO. In dit debat heeft Kamerlid Öztürk bovenstaande voorgesteld