Demonstratie tegen politiegeweld n.a.v. Mitch Henriquez

Vandaag heeft DENK de demonstratie tegen politiegeweld in de Haagse Schilderswijk bijgewoond. Mensen waren woedend, gefrustreerd en uitten dat in een samenkomst voorbij de lijnen van etniciteit, voorbij de lijnen van religie. Op een gegeven moment keerde het gevoel van machteloosheid, uitzichtloosheid en woede zich tegen de rechtstaat. Zoals in de banlieues, zoals op verschillende plekken in de Verenigde Staten resulteerde dit in rellende jongeren. Jongeren die keer op keer via de media, via de politiek en via de samenleving vernemen dat zij er niet bij horen. Dat zij zich “moeten invechten”. Dat zij tweederangsburgers zijn.

DENK keurt alle vormen van geweld af. Het afbreken van de Schilderswijk levert niets maar dan ook niets op. Het is echter ook zaak dat de media, de politiek en de samenleving wakker worden. Onrechtvaardigheid werkt onrust in de hand, en onrust zorgt voor onveiligheid. Laat dat debat over arbeidsmarktdiscriminatie er komen. Pak etnisch profileren aan. Laat de jongeren zien dat zij deel uit maken van die samenleving die zij vannacht hebben proberen te slopen. De tijd van wegkijken is voorbij. Politiek Den Haag, jullie zijn aan zet.

Beelden: The Roberson Report. Dank aan Justice For Mitch Henriquez #MitchHenriquez