DENK gaat voor 6 zetels in Utrecht

DENK maakt top 6 kandidaat-raadsleden voor Utrecht bekend, Mahmut Sungur wordt lijsttrekker

Utrecht – De eerste 6 kandidaat-gemeenteraadsleden voor DENK Utrecht zijn bekend. Mahmut Sungur zal de lijst aanvoeren. De 6 kandidaat-raadsleden vormen samen een team van betrokken Utrechters met inhoudelijke deskundigheid, creatieve inzichten en politieke ervaring. Het is een lijst waarin de diversiteit in Utrecht duidelijk zichtbaar is.

De combinatie van de 6 kandidaat-raadsleden voor DENK Utrecht vormen een mooie afspiegeling van Utrecht, waar veel Utrechters zich zeker in zullen herkennen.

  1. Mahmut Sungur (31)

De lijsttrekker in Utrecht wordt Mahmut Sungur. Een geboren Utrechter, woonachtig in Kanaleneiland, die al geruime tijd werkzaam is als leidinggevende voor de Rijksoverheid.

“Ik ben trots dat ik samen met een geweldig team betrokken Utrechters de stem van veel Utrechters zal laten horen. Wij zullen ons inzetten om de Utrechtse politiek toegankelijker te maken, ondernemerschap te stimuleren en de mobiliteit in Utrecht te verbeteren. Daarnaast gaan wij natuurlijk racisme en discriminatie blijven bestrijden. Met de komst van de PVV, en haar boodschap van verdeling, is DENK in Utrecht als positief tegengeluid, hard nodig.”

  1. Fatima Yousfi (28)

De in Overvecht woonachtige Fatima Yousfi is werkzaam als consultant en projectmanager op het gebied van IT en financiën.

  1. Ali Essousi (31)

Als Statenlid heeft Ali Essousi reeds de nodige politieke ervaring. Met zijn expertise als beleidsadviseur binnen het sociaal domein zal hij zeker ook van grote waarde zijn voor Utrechters.

  1. Jelle Bouwhuis (52)

Lange tijd is Jelle Bouwhuis werkzaam geweest als cultuurmanager en kunstprogrammeur. Op dit moment is hij zelfstandig ondernemer.

  1. Fatiha Aynan (29)

Een geboren Utrechtse, die enorm betrokken is bij de maatschappij en haar kwesties. Al vroeg zette zij zich actief in voor kwetsbare en risicogroepen in de samenleving.

  1. Mohamed el Mofalli (30)

Groeide op in de wijk Nieuw Engeland en woont sinds 10 jaar in het bloeiende Leidsche Rijn. Momenteel is hij werkzaam als programmeur voor verschillende organisaties.

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Fantastische kandidaten en een mooie diverse groep met veel kwaliteit. De gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht met deze kandidaten en met steun van onze enthousiaste vrijwilligers, zie ik met veel vertrouwen tegemoet.”

DENK is al geruime tijd zichtbaar in Utrecht. Zo werd de afdeling DENK Utrecht al eind 2016 opgericht. Begin 2017 opende DENK ook een partijkantoor in de wijk Lombok. De ambitie is om in Utrecht 6 zetels te behalen. In de Domstad behaalde DENK tijdens de Tweede Kamerverkiezingen ruim 11.000 stemmen, meer dan 5,5% van de stemmen.