DENK komt met 50 krachtige kandidaten voor Zuid-Holland


DENK doet met maar liefst 50 kandidaten mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. Met deze zeer diverse en krachtige kandidatenlijst laat DENK zien dat er binnen de provincie een enorm draagvlak en potentie is voor het geluid van DENK. Een aantal punten uit het verkiezingsprogramma werden vandaag ook bekend. Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen wil DENK 4 zetels behalen.

Lijsttrekker Metin Çelik: “Heel trots ben ik op het feit dat wij een zeer diverse lijst hebben. Het is een fantastische groep waar veel Zuid-Hollanders zich in kunnen herkennen. Kandidaten van Rotterdam tot Den Haag, van Leiden tot Dordrecht, onze lijst bestaat uit een mix van jong talent, ervaring en veel enthousiasme. Met deze dynamische groep, die staat te popelen om de boodschap van DENK te laten horen, ben ik er van overtuigd dat wij die 4 zetels ook zullen behalen.”

De nummer 2 op de lijst is Mohammed Ghay. Op dit moment is hij tevens werkzaam voor de Tweede Kamerfractie van DENK. Eerder was hij ook betrokken bij de Islam Democraten als fractiemedewerker. Politiek leider van DENK, Tunahan Kuzu, en fractievoorzitter DENK Rotterdam, Stephan van Baarle, staan als lijstduwers op deze kandidatenlijst.

Het verkiezingsprogramma van DENK Zuid-Holland wordt op korte termijn bekendgemaakt. Metin Çelik: “Het wordt een mooi verkiezingsprogramma met goede voorstellen voor een eerlijk en rechtvaardig Zuid-Holland. Een aantal van deze voorstellen zijn onder andere het subsidie verlenen voor het slopen van vervuilende auto’s en het ombouwen van meer leegstaande kantoorpanden tot woningen, buurthuizen en vrije creatieruimte.” Daarnaast pleit DENK voor een regionale economie met voldoende stageplaatsen en vaste banen. Een ander belangrijk punt is het verlagen van de provinciale opcenten en het goedkoper maken van openbaar vervoer voor alle Zuid-Hollanders. “Eén van onze voorstellen is gratis openbaar vervoer op feestdagen zoals Kerst, Ramadanfeest en Divali”, aldus Çelik.

Kandidatenlijst DENK Zuid-Holland

1.Metin Çelik
2.Mohammed Ghay
3.Ahmet Erdoğan
4.Jamal Moussane
5.Esra Kahramanoğlu
6.Nur Icar
7.Fedoua Habboub
8.Abdelkader Alhaft
9.Uğur Keleș
10.Almir Topcagic
11.Gökhan Aribaș
12.Safa Simone Sodirijo
13.Shariff Hoesenie
14.Emrah Aras
15.Yaren Atis
16.Baktas Zehtab
17.Șükrü Kumus
18.Aiman El Gharabawy
19.Ahmed El Hadioui
20.Revlin Smith
21.Loubna Aberkane
22.Hosam Daoud
23.Nelson Neves Rodriques
24.Mounaim Kasimi
25.Zahir Rana
26Esat Yaylali
27Lida Jalilyvand
28Keziban Ince
29Alexandra Speetjens
30Nagehan Hekim
31Sam Fortes Neves
32Jane Ortet
33Aydin Peksert
34Serkan Soytekin
35Asmae Tiberkanine
36Sulayman Dijks
37Meryem Imossaten
38Michelle Camacho Gomez
39Enes Ayhan
40Mahmut Erdem
41Cemil Kahramanoglu
42Șeydagül Dokgöz
43Gürcü Polat
44Natasha Mohamed Hoesein
45Enes Yiğit
46Faouzi Achbar
47Gladys Albitrouw
48Doğukan Ergin
49Stephan van Baarle
50Tunahan Kuzu