DENK lanceert kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen

Een representatieve mix van ervaren krachten en verfrissende nieuwkomers; #WijZijnDENK


 Jong en Oud. Mannen en vrouwen. Mensen met wortels uit alle windstreken van de wereld. Door de wol geverfd politiek vernuft en een vernieuwende kijk op de wereld.

Diversiteit is dé kracht van de Nederlandse samenleving. Daarom lanceert DENK een kandidatenlijst waarin DENK de diversiteit in ons land naar voren heeft doen laten komen. Ten grondslag aan de lijst ligt een maandenlang proces van intensief werk van de selectiecommissie, waarvoor DENK haar grote erkentelijkheid uitspreekt.

De lijst heeft een solide top onder aanvoering van politiek leider Tunahan Kuzu en running mate Farid Azarkan. Daarmee bestaat de top van de lijst uit een goede combinatie tussen politieke ervaring, strategisch vernuft, ervaring in de top van de publieke sector, inhoudelijke deskundigheid en ervaring in het leiden van maatschappelijke organisaties. Als cultuurbewaker en familieman van de beweging heeft DENK-voorzitter Selçuk Öztürk de derde plaats toebedeeld gekregen.

De nummers vier en vijf worden ingenomen door Gladys Albitrouw en Stephan van Baarle. Albitrouw heeft als ambtelijk secretaris van DENK in de Tweede Kamer de organisatie van DENK op poten gezet en wil, zoals zij dat ook binnen de organisatie heeft gedaan,  de leefwerelden in ons land dichter bij elkaar brengen. Van Baarle heeft de programmacommissie voorgezeten, is directeur van het wetenschappelijk instituut STATERA en wil dat de emancipatoire kansen in ons land bereikbaar worden voor iedereen.

De overige plekken (6 t/m 18) zijn als volgt:

 1. Magdalena Charlot, jeugdbeschermer, 63 jaar, Lelystad
 2. Mourad Taimounti, ondernemer, 36 jaar, Amsterdam
 3. Aysegul Kilic, bestuursvoorzitter M+, 43 jaar, Amsterdam
 4. Marisa Koolbergen, copywriter, 55 jaar, Alkmaar
 5. Ali Tsouli, zelfstandig ondernemer, 52 jaar, Breda
 6. Marit van Splunter, verpleegkundige, 29 jaar, Zwolle
 7. Serif Uysal, zelfstandig ondernemer, 32 jaar, Terneuzen
 8. Rabia Karaman, fractiemedewerker Verenigd Arnhem, 39 jaar, Arnhem
 9. Talhat Raja, zelfstandig ondernemer, 39 jaar, Rotterdam
 10. Yunus Kayis, zelfstandig ondernemer, 36 jaar, Rotterdam
 11. Zahir Rana, ICT’er, 45 jaar, Spijkenisse
 12. Nevzat Demirel, supply chain manager, 40 jaar, Tiel
 13. Keziban Ince, bestuurssecretaris, 35 jaar, Rotterdam

 

Wij zijn er van overtuigd dat wij met dit team op 15 maart 2017 geschiedenis gaan schrijven, door het behalen van minimaal vijf zetels. Met dit team is er een gebalanceerde combinatie van degelijkheid en frisheid die het geluid van de ongehoorden een vervolg zal geven in de politieke arena. Wij strijden voor een eerlijker en rechtvaardiger Nederland. We bestrijden discriminatie en racisme en verzetten ons tegen de dubbele maat.