DENK nog niet tevreden met Backpay

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk is nog niet tevreden met de huidige regeling die staatssecretaris Martin van Rijn heeft voorgesteld. Een selecte groep van 1100 mensen krijgt 25.000 euro. Voor de regering is hiermee de ‘Indische kwestie’ opgelost. “Met de betaling van 25.000 euro aan een te kleine groep zijn wij nog niet tevreden. De achterstallige salarissen zijn voor deze groep nu terugbetaald, maar de rest van de materiële en emotionele schade is hiermee nog niet vereffend”, zegt DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk.

De ‘Indische kwestie’ zat 70 jaar in een impasse. De nog levende belanghebbende zijn rond de 90. Haast is dus geboden om de kwestie zo bevredigend mogelijk op te lossen. “DENK zal in de Tweede Kamer blijven opkomen voor de groep Indische Nederlanders. Wij staan voor rechtvaardigheid in de Nederlandse samenleving voor alle groepen in de Nederlandse samenleving”, aldus DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk. DENK heeft vandaag een motie ingediend om de regering te vragen beter haar best te doen om tegemoet te komen aan de wensen van de Indische Nederlanders.