DENK Schiedam maakt top 5 kandidaat-raadsleden bekend

De eerste vijf kandidaten voor DENK Schiedam vormen samen een combinatie van politieke ervaring, ambitie en talent. Eerder maakte DENK al bekend dat Mahmut Erdem de lijst zou aanvoeren. In Schiedam gaat DENK voor 5 zetels en is klaar om haar bestuursverantwoordelijkheid te nemen in de komende bestuursperiode.

Deze enthousiaste en betrokken Schiedammers zullen zich in de campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen veelvuldig laten zien in Schiedam om het geluid van DENK op een positieve wijze te laten horen.

Maak kennis met het team van DENK Schiedam!

1. Mahmut Erdem (36) – Lijsttrekker/Partijleider DENK Schiedam

“Schiedam is een prachtstad die alleen maar nog mooier en beter kan worden. Zelf ben ik geboren en getogen in Schiedam en altijd met plezier gewoond in verschillende wijken. De politiek ben ik ooit ingegaan met het motto “met zorg voor iedereen, blijf niet aan de kant staan want iedereen telt mee”. Ik ben van mening dat wij elkaar meer moeten opzoeken en accepteren, want onbekend maakt onbemind. Dankzij de stem van vele Schiedammers ben ik sinds maart 2014 raadslid. Een taak die ik met veel enthousiasme en plezier heb opgepakt. We hebben een geweldig team en ik ben heel trots op de prestatie die wij gezamenlijk in een korte tijd hebben neergezet.”

2. Jane Ortet (25) – Medewerker Klantenservice

“Mijn passie is de politiek. Al jaren volg ik de ontwikkelingen op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Ik woon al heel mijn leven lang in de Gorzen en het mooiste wat ik vind aan Schiedam is het gemeenschapsgevoel. De afgelopen jaren zie  ik echter wel een verschuiving in de samenleving, ook in Schiedam. De jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd, de samenleving is in een korte tijd verhard. Het centrum van Schiedam bruist ook niet meer zoals voorheen. Daarom zet ik mij in voor Schiedam! Ik wil de mensen verbinden, het geluid van de Schiedammers goed vertegenwoordigen. In de gemeenteraad van Schiedam zal ik een fris geluid laten horen en de stad weer laten bruisen.”

3. Doğukan Ergin (25) – Medewerker van een maatschappelijke/welzijnsorganisatie

“De afgelopen jaren heb ik veel ervaring en dossierkennis opgebouwd over typische Schiedamse onderwerpen tijdens mijn werk als fractiemedewerker in Schiedam. Er zijn tal van onderwerpen in Schiedam die beter kunnen, beter moeten! Onderwerpen als schooluitval, discriminatie, leegstand in de binnenstad, burgerparticipatie en veel meer. Linksom of rechtsom is de Schiedamse raad het platform waar het allemaal gebeurd.”

4. Gürcü Polat-Işıktaş (39) – Juridisch Medewerker Rijksoverheid

“Ik wil mijn bijdrage leveren aan de samenleving waar ik een onderdeel van ben. Ik wil meedenken in het vinden naar oplossingen en meebeslissen over de toekomst, mede namens Schiedammers. Daarom is het van belang om in samenspraak met de Schiedammers op te treden als volksvertegenwoordiger. Ik geloof dat dit een uitstekende manier is om mensen met elkaar te verbinden en echt iets voor ze te betekenen.”

5. Sefa Ekinci (26) – student Bestuurskunde

“Wat ik zo fascinerend vind aan Schiedam is haar historische binnenstad met grachten en haar molens, maar vooral haar inwoners; de Schiedammers zelf. Ik wil een brug vormen tussen de Schiedammers en de politiek. Afgelopen jaren heb ik gezien dat er bijvoorbeeld vaak over de Schiedamse jongeren wordt gesproken maar niet met deze jongeren. Er is een kloof tussen de politiek en de Schiedammer. Deze kloof wil ik verkleinen door de jongeren actiever te betrekken bij de politiek.”

De volledige kandidatenlijst van DENK Schiedam alsmede het verkiezingsprogramma wordt in januari bekendgemaakt.