DENK wil de grootste worden in Rotterdam

Stephan van Baarle lijsttrekker, Enes Yiğit nummer 2 en op 3 Faouzi Achbar

Vandaag lanceert DENK de top-6 van de lijst waarmee de partij Rotterdamse geschiedenis zal schrijven tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Stephan van Baarle, geboren en getogen Rotterdammer, zal de lijst vol overtuiging aanvoeren.

Van Baarle: “Rotterdam snakt naar de idealen van DENKSteeds meer Rotterdammers voelen zich verdrukt  in hun eigen stad. Joost Eerdmans roept vanuit zijn xenofobe ivoren toren dat halalslagerijen moeten verdwijnen en dat islamitisch onderwijs geen plek heeft in onze stad. Wij willen alle Rotterdammers die door dit geluid verdrukt worden houvast bieden en hoop geven. Wij staan namelijk voor onze belofte om voor iedereen, waarvan de rechten onder druk staan, op te komen.”

Rotterdam staat volgens Van Baarle ook voor een sociale uitdaging: “In Rotterdam lopen mensen de grootste kans om te leven in armoede. Het stadsbestuur heeft de situatie van Rotterdammers in nood keihard verslechterd door het armoedebeleid uit kleden. Dát gaan wij terugdraaien, zodat Rotterdam weer een sociale stad wordt.

Tunahan Kuzu: “ik ben ontzettend blij en trots met Stephan van Baarle als lijsttrekker. Al vanaf het begin is Stephan zeer betrokken bij DENK en heeft enorm bijgedragen aan het succes van onze beweging. Als verantwoordelijke voor het verkiezingsprogramma van DENK en steunpilaar in de Tweede Kamer als beleidsmedewerker is hij een aanwinst voor de gemeenteraad.”

 1. Enes Yiğit (26)
  Hij is al vanaf het begin betrokken bij onze beweging. Op dit moment is hij beleidsmedewerker voor DENK. Hij zal zich inzetten om Rotterdam eerlijker en rechtvaardiger te maken, voor wederzijdse acceptatie, tegen de dubbele maat.
 1. Faouzi Achbar (35)
  Als docent zet hij zich dag in dag uit in om Rotterdamse jongeren de kans te geven hun talenten te benutten. Vanuit zijn expertise zal hij de juiste oplossingen aandragen voor toegankelijker en beter onderwijs in zijn stad. Met zijn eerdere politieke ervaring als deelraadslid in Rotterdam zal hij een enorme aanwinst voor DENK zijn in de raad.
 1. Natasha Hoesein – 41 jaar
  Als advocaat komt zij dagelijks in contact met verschillende Rotterdammers. Haar doel is om als DENK raadslid de belangen van alle Rotterdammers te behartigen in de raad. Zij wil op een constructieve wijze Rotterdam een veilige aangename stad te maken.
 1. Esma Küçük (34)
  Iedereen moet geaccepteerd worden zoals hij of zij is. Met onder andere die boodschap zal zij de stem van de Rotterdammers  zijn  in de raad. Zij is psychosociaal hulpverlener en voelt zich daardoor extra betrokken bij de zorg en het welzijn voor alle burgers in Rotterdam!
 1. Mounaim Kasimi (43)
  Voor hem is diversiteit de drijvende kracht van onze samenleving. Als kwaliteitsmedewerker binnen het jongerenloket krijgt hij te vaak signalen dat van de leerplichtambtenaren dat onze jongeren niet de eerlijke kansen kregen die zijn verdienden. Hij gaat voor een inclusieve samenleving waar wederzijdse acceptatie voorop staat.

 

Selçuk Öztürk, voorzitter DENK: “Met deze diverse groep laten wij zien dat onze idealen breed gedragen worden in samenleving. Deze groep zal Rotterdam behoeden voor een klimaat waarin xenofobie wordt genormaliseerd en Rotterdammers meer worden uitgesloten. In Rotterdam is onze ambitie is om als grootste partij het geluid van DENK te laten horen.”