GGZ Friesland trekt kort geding tegen DENK in

Politieke beweging DENK heeft naam behouden De zorgorganisatie GGZ-Friesland  wilde niet dat de politieke beweging DENK dezelfde naam zou voeren als haar onderdeel ‘denk’. Daarom heeft GGZ de politieke beweging DENK voor de rechter gedaagd. Vandaag, één dag voor de zitting,  heeft GGZ-Friesland het geding tegen DENK ingetrokken.

Kamerlid Tunahan Kuzu: “Wij hebben ons vanaf het begin af aan constructief opgesteld. Niet voor niets zijn wij op 16 februari jongsleden vanuit Roermond en Rotterdam naar Leeuwarden afgereisd voor een gesprek met de bestuursleden. GGZ-Friesland stond er echter op dat wij onze naam DENK zouden opgeven. Dat was voor ons onacceptabel.  Wij wilden een handreiking doen door ons logo aan te passen. Dat hebben ze eerst afgewezen, maar een dag voor de rechtszaak – uit eigen beweging –  wel geaccepteerd. Maar beter laat dan nooit. Het is jammer dat er onnodig veel tijd en geld verspild is  aan dure advocaten. Geld dat beter besteed had kunnen worden aan de kwetsbare cliënten in de geestelijke gezondheidszorg.”