Kamervragen tegen racisme op de sportvelden

Tunahan Kuzu stelt Kamervragen aan de Minister van Veiligheid & Justitie, de Minister van Binnenlandse Zaken en de Minister van Volksgezondheid, Sport & Welzijn over racisme en discriminatie op de Nederlandse sportvelden. Op 17 januari jl. werden tijdens de wedstrijd ADO-Den Haag en Ajax racistische uitingen gedaan tegen een jonge voetballer. De uitingen waren kwetsend en hard. Soortgelijke racistische uitingen komen steeds vaker voor op de Nederlandse sportvelden. Daarom pleit Kuzu, de politieke leider van DENK, voor naming en shaming van de daders van racistische uitingen. Zo kan een duidelijk signaal afgegeven worden dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd in Nederland.

Verder vraagt Kuzu de Ministers om de toename van racisme op de Nederlandse sportvelden te onderzoeken en openbaar te maken. Tunahan Kuzu pleit verder voor verscherpte maatregelen en extra alertheid rondom racisme op de sportvelden.

DENK zal in de Tweede Kamer blijven vechten om ook deze vorm van racisme te bestrijden, zodat de Nederlandse sporters hun strijd kunnen blijven leveren op de sportvelden!