Kandidaten DENK Enschede, een mix van ambitie, talent en ervaring, gaan voor 4 zetels

DENK Enschede maakt top 5 kandidaat-raadsleden bekend, Enes Sarıakçe wordt lijsttrekker

De eerste 5 kandidaat-gemeenteraadsleden voor DENK Enschede zijn bekend. Enes Sarıakçe zal de lijst aanvoeren. De 5 kandidaat-raadsleden vormen samen een team van betrokken Enschedeërs met veel enthousiasme, met creatieve ideeën en politieke ervaring. De ambitie van DENK in Enschede is om 4 zetels te behalen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Onder aanvoering van lijsttrekker Enes Sarıakçe zal DENK in Enschede met een gemotiveerd campagneteam het geluid voor een inclusief Enschede laten horen.

1. Enes Sarıakçe (23)

Op dit moment studeert hij aan de Hogeschool Saxion, Sociaal Juridische Dienstverlening. Als campagnecoördinator in Enschede bewees hij in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen over veel kwaliteiten te beschikken. In een korte tijd kreeg hij het voor elkaar om een grote groep enthousiaste vrijwilligers te mobiliseren, veel jongeren te betrekken bij de politiek en de positieve boodschap van DENK uit te dragen.

“Natuurlijk ben ik enorm trots dat ik samen met mijn team de stem van veel Enschedeërs kan laten horen. Er is veel draagvlak voor het positieve geluid van DENK en die verbindende boodschap is ook heel hard nodig. In de eerste plaats staan wij met DENK Enschede voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving, waarin wij de vele kansen in de regio willen benutten. Wij streven naar een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn, waarbij wederzijdse acceptatie het belangrijkste doel is. DENK is  fris, zal verrassen en een verrijking zijn voor Enschede”, aldus Enes Sarıakçe.

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Hij is ambitieus, kent de stad en haar inwoners en is ontzettend capabel om het geluid van de Enschedeeërs te laten horen in de raad. Veel uitdagingen die spelen in Enschede zijn hem bekend door zijn kennis over de stad. Door zijn creatieve inzichten, betrokkenheid en ambitie ben ik er van overtuigd dat hij ook zorg zal dragen voor de juiste oplossingen.”

2. Huda Sufyan (24)

Een zeer betrokken Enschedeër die is afgestudeerd in European Public Administration. Binnenkort begint zij aan haar master Public Administration.  Zij vindt het van belang dat Enschedeërs niet alleen meepraten, maar ook meebeslissen.

3. Kenan Boz (47)

Op dit moment is Kenan Boz werkzaam in de automatisering. Van 2010 tot en met 2015 was hij raadslid in Enschede voor de PvdA. Hij zal zich inzetten voor een inclusieve Enschedese samenleving, waardoor er meer begrip en tolerantie voor elkaar ontstaat.

4. Fatima Mehrach (21)

Zij is ontzettend gemotiveerd om het geluid van DENK in Enschede te laten horen. Vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid kent zij de vele uitdagingen die er zijn in haar stad. Fatima zal met haar frisse blik de stem van de Enschedeërs naar de raad brengen.

5. Serge Yurasov (55)

Juist omdat DENK het huidige beleid kritisch benadert, zie ik voor de stad een kans voor de vernieuwing, ontplooien van talenten en wederzijde acceptatie. Naast zijn werkzaamheden als activeringsmedewerker voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt zet hij zich ook in voor een goede doelen project als coördinator van een platform.

De volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma wordt zeer binnenkort gepresenteerd.