Kantonrechter geeft Tweede Kamerlid Öztürk gelijk

 27 oktober 2015

De Kantonrechter van Roermond heeft Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk (DENK) in het gelijk gesteld en heeft de tegenpartij veroordeeld in de proceskosten en deels de advocaatkosten. De BV van Öztürk zou 2500 euro niet hebben betaald voor een geleverde dienst van een bedrijf uit Eindhoven. De Kantonrechter noemt de verklaring van de eisende partij ongeloofwaardig en onnauwkeurig. 

Civiele rechtszaak
Kamerlid Selçuk Öztürk benadrukt dat het gaat om een civielrechtelijke zaak waarbij een BV betrokken is die hij in 2012 al op afstand heeft gezet. Öztürk stelt dat het conflict gaat om een rekening van 2500 euro die door zijn BV in 2008 niet is betaald aan de tegenpartij, omdat er hiervoor geen werkzaamheden verricht zijn. Öztürk vindt het van groot belang een signaal af te geven aan mensen die dergelijke procedures voor eigen gewin voeren. Met name in het midden- en kleinbedrijf kunnen dergelijke tijdrovende, frustrerende en imagobeschadigende zaken een strop voor de ondernemer betekenen.

Vooruit met DENK
Öztürk is blij met de uitspraak en wil graag vooruit kijken. Dat doet hij met Kamerlid Tunahan Kuzu in een tweemansfractie. Daarnaast zijn ze druk bezig met de uitbouw van de Politieke beweging DENK.