Maatregelen inzake veiligheid Sylvana Simons

Gisteren berichtten verscheidene media dat er binnen de Politieke beweging DENK zorgen zijn ontstaan over de veiligheid van Sylvana Simons en dat hier vandaag een gesprek over zou plaatsvinden met de verantwoordelijke veiligheidsdiensten. Dit is het gevolg van de continue stroom van racistisch en seksistisch geladen bedreigingen die in de richting van het kandidaat-Kamerlid van DENK worden geuit, met als triest dieptepunt een schandelijke video waarin de politica wordt afgebeeld in een racistische lynchpartij.

Video Maatregelen inzake veiligheid Sylvana Simons

Naar aanleiding van de walgelijke bedreigingen heeft er vandaag een gesprek plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van DENK, waaronder Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Farid Azarkan en Sylvana Simons, en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Concreet heeft dit gesprek als resultaat dat er verscheidene zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen zullen worden in het kader van de veiligheid van Sylvana Simons. Daarnaast zal er nauw contact worden onderhouden met het Openbaar Ministerie inzake de bedreigingen.

DENK trekt de conclusie dat nu de Minister-president aan zet is. De seksistische en racistische bedreigingen die aan het adres van DENK-politica Sylvana Simons worden geuit gaan niet alleen over haar, maar vallen tevens vele andere bekende en minder bekende mensen in ons land ten deel. Dit klimaat van vijanddenken is het gevolg van hevige maatschappelijke polarisatie en een serieus gebrek aan moreel leiderschap, waarin de Minister-president een de-escalerende en normerende rol zou dienen op te nemen.