Tegengeluid Wilders in Gemeenteraad Zeewolde

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu was gisteravond in Zeewolde om een tegengeluid tegen Geert Wilders te laten horen. Geert Wilders kwam om de boel op te hitsen en om de angst en vreemdelingenhaat aan te wakkeren. DENK wilde daar een humaan en genuanceerd geluid tegenover zetten.

Gun mensen als Geert Wilders niet dat ze ons onze menselijkheid afpakken. Laten we daar alsjeblieft niet aan mee gaan doen. Laten we kiezen voor de medemenselijkheid in plaats van de haat. Laten we kiezen voor het gulle gebaar in plaats van de kille afwijzing. Laten wij kiezen voor de barmhartigheid in plaats van de angst.

Bij Pauw was er ook aandacht voor het bezoek aan de Gemeenteraad in Zeewolde over het asielzoekerscentrum. Pauw vraagt Victor Reinier om zijn mening waarop hij duidelijk aangeeft hoe belangrijk het is om het tegenwoord te geven. Politiek of niet, iedereen heeft de verantwoordelijkheid het woord te verdedigen en op te treden tegen de gruwelijkheden van Wilders.