(Junior) Communicatiemedewerker

Functieomschrijving

De Tweede Kamerfractie van DENK zoekt een junior communicatiemedewerker. De communicatiemedewerker werkt nauw samen met de woordvoerder en beeldvoerder van DENK. Je bent een proactieve en creatieve duizendpoot, die het leuk vindt om in een dynamische omgeving aan de slag te gaan. Het schrijven van teksten voor offline als online media is een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. Je bent medeverantwoordelijk voor de realisatie van communicatie uitingen voor diverse kanalen. Zo bereid je persberichten voor en maakt een selectie van relevante persaanvragen.  Jij bent in staat om complexe materie te vertalen naar concrete begrijpelijke uitingen. 

Verder beheer en onderhoud jij ook onze social media kanalen. Zo ben jij in staat antwoord te geven op vragen en opmerkingen die binnenkomen via social media. Jij weet hoe je naast alert, ook correct kunt reageren. Jij weet het onderscheid te maken tussen berichten die wel en niet geschikt zijn om online te zetten.

Jij ziet overal leuke invalshoeken, schudt de content zo uit je mouw en weet het treffend te verpakken in woord en eventueel beeld. Uiteraard weet jij ook dat niet alles tegelijk kan. Daarom ben jij ook in staat om de juiste prioriteiten te stellen, deze eventueel af te stemmen en de werkzaamheden te coördineren binnen het team.

 

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift;
 • Je hebt ervaring met inzet sociale media;
 • Je hebt ervaring met WordPress en MailChimp (html is een pré);
 • Je houd je tijd goed in de gaten en je kunt goed prioriteiten stellen;
 • Je kent de laatste trends in medialand en de trends in de samenleving gaan niet zomaar aan jou voorbij;
 • Je toont lef en je kunt duidelijk je ideeën op tafel krijgen;
 • Je hebt oog voor zowel de big picture als details;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent flexibel;
 • Je hebt affiniteit met het gedachtegoed van DENK;
 • Je interesseert je in de politiek en politieke beeldvorming.

   

Wat bieden wij?

DENK biedt je een baan in het hart van de democratie en de mogelijkheid om je te ontwikkelen op jouw gebied. Wat jij doet komt in het nieuws en je levert een bijdrage aan de noodzakelijke verandering in de samenleving. Je krijgt een marktconform salaris en je overuren kun je op een ander moment compenseren met vrije uren.

 

Standplaats

De werkzaamheden van de junior communicatiemedewerker vinden plaats vanuit de fractieburelen van DENK in de Tweede Kamer. Incidenteel kan het voorkomen dat de werkzaamheden plaatsvinden op een andere locatie, zoals op het partijbureau in Rotterdam.

 

Reageren op deze vacature?

Stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief en cv naar [email protected] onder vermelding van de vacature ter attentie van de heer A. Peksert. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

De website van DENK gebruikt cookies om de werking van de website te verbeteren.