Communicatiemedewerker

Ben jij een politiek dier en nieuwsjunkie? Rap met pen en smartphone? Een kei met social media en design? Een natuurtalent in het bereiken en te woord staan van verschillende media? Niet vies van wat leeswerk, maar weet je na 5 minuten waar het om gaat? Initiatiefrijk, enthousiast en creatief? Dan is de Rotterdamse gemeenteraadsfractie van DENK op zoek naar jou!

 

Wat doe je?

Je denkt inhoudelijk, strategisch en communicatief mee over de te voeren politieke agenda. Zowel aan de hand van de actuele raadsagenda als aan de hand van onze focusonderwerpen. Als geboren netwerker leg je contact met bewoners en organisaties in de stad.

Je bedenkt en voert in nauw overleg met de gemeenteraadsleden en beleidsmedewerkers de communicatiestrategie uit. Je vervult een voortrekkersrol in de fractie, waar het om zichtbaarheid en (social media) communicatie gaat en bent in staat hier mensen bij te betrekken.

Je schrijft persberichten en teksten voor de website. Je geeft sociale mediacampagnes via Facebook, Twitter en Instagram vorm. Je onderhoudt contacten met diverse lokale en landelijke media maar ook met externen.

 

Wat we zoeken:

  • Hbo- of wo denkniveau,
  • Een vlotte pen, snel kunnen vertalen van politieke ontwikkelingen en plannen naar de stad,
  • In staat om snel een netwerk op te bouwen en te onderhouden metde pers en mensen en organisaties in de stad,
  • Ervaring of gevoel voor social media, het opzetten van campagnes op Facebook, Twitter, Instagram en andere kanalen,
  • Ervaring met of gevoel voor beeld, videobewerking en design,
  • Inzicht in (maatschappelijke) ontwikkelingen en politieke verhoudingen, je bent flexibel, bereikbaar en zelfstandig. Je bent een goede timemanager.

 

Wat we bieden:

Wij bieden een fantastische werkomgeving in het historische stadhuis van Rotterdam. Je krijgt volop de mogelijkheid om je te ontwikkelen en werkt in een dynamisch team. Je ontvangt een marktconform salaris bij een dienstverband van minimaal 24 uur per week.

 

Reageren op deze vacature?
Stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief en cv naar [email protected] onder vermelding van de vacature ter attentie van de heer Peksert. Voor vragen over deze vacature kun je je wenden tot de heer A. Peksert ([email protected]).