DENK PRESENTEERT KANDIDATENLIJST VOOR DE TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN

“Wij zijn niet alleen klaar voor de verkiezingen, maar ook voor de toekomst”

Rotterdam, zaterdag 16 september

Vandaag heeft DENK tijdens de ledenbijeenkomst de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 bekendgemaakt. De lijst kenmerkt zich door een mix aan ervaring en vernieuwing, expertise en talent en robuustheid en dynamiek. Met de rijkdom aan diversiteit van verschillende achtergronden en de spreiding over het land, gaat deze nieuwe generatie bouwen aan de toekomst van Nederland waarin iedere Nederlander de gelijke rechten die op papier staan ziet uitmonden in gelijke kansen.

De lijst wordt aangevoerd door de Rotterdammer Stephan van Baarle. Met zijn 32 jaar is hij de jongste lijsttrekker en belichaamt hij met zijn identiteit het verhaal van DENK over de kracht van de multiculturele samenleving. Zijn running-mate is Doğukan Ergin (31 jaar), wethouder in Schiedam. Hij was afgelopen jaar finalist van de verkiezing voor het beste raadslid van Nederland en is een bestuurlijke aanwinst gebleken voor Schiedam. Op nummer 3 staat Ismail el Abassi (40 jaar) uit Utrecht. Als jurist en fiscalist brengt hij juridische en financiële kennis naar de Tweede Kamer waar Nederland veel profijt van zal hebben. Met de jonge Aalâa Alrubey (19) uit Amsterdam die de stem zal vertegenwoordigen van studenten en de powervrouw Emel Gün (35 jaar) uit Almere is de top 5 compleet. De overige namen in de top 10 van de kandidatenlijst zijn: Yıldırım Usta (6) uit Arnhem, Nancy Rijssel (7) uit Almere, Abdul Maroof (8) uit Dordrecht, Yaw Mac-Intosch (9) uit Amsterdam en Mehmet Safranti (10) uit Dordrecht.

DENK-fractievoorzitter Stephan van Baarle:
“Ik ben trots om samen met deze fantastische kandidaten de verkiezingen in te gaan. Zij geven mij energie waardoor ik alleen maar nog strijdvaardiger word om een historisch resultaat neer te zetten op 22 november. Deze lijst is een geweldige afspiegeling van Nederland. Nu is het moment dat de nieuwe generatie DENK’ers de uitdagingen in ons land zullen aanpakken. We gaan samen strijden tegen discriminatie en voor gelijke kansen. We zijn er klaar voor. Nu is het moment!”

Onze lijst wordt afgesloten door een aantal prominenten die als lijstduwer onze kandidatenlijst zullen versterken.