UTRECHT, 10 DECEMBER 2022 – De politieke beweging DENK doet volgend jaar in drie provincies mee met de Provinciale Statenverkiezingen. Tijdens de ledenbijeenkomst van DENK werden de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer, de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland gepresenteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

De lijstrekker voor de Eerste Kamer is Metin Çelik. Metin is een doorgewinterde politicus met meer dan 20 jaar politieke ervaring. Hij is 12 jaar lid geweest van de gemeenteraad van Rotterdam, twee jaar actief geweest in de Tweede Kamer en nu bijna acht jaar actief als Statenlid in het provinciehuis van Zuid-Holland. In zijn politieke loopbaan is hij eerder genomineerd als beste Kamerlid en is hij verkozen als meest talentvolle politicus in Rotterdam. Metin heeft in zijn dagelijkse leven een leidinggevende functie bij de politie. Naast het lijsttrekkerschap voor de Eerste Kamer zal Metin ook lijsttrekker zijn namens DENK in Zuid-Holland.

De lijstaanvoerder van DENK in de provincie Utrecht is Ismail El Abassi. Ismail heeft zich in de afgelopen vier jaar als raadslid namens DENK in de gemeente Utrecht ingezet voor een leefbare en eerlijke stad. Met dezelfde passie en wilskracht wil Ismail op provincieniveau de idealen van DENK verwezenlijken. Naast zijn politieke werk is Ismail werkzaam als fiscalist bij de overheid.

In de provincie waar onze hoofdstad ligt, Noord-Holland, is de lijsttrekker Ibrahim Ghazi. Ibrahim is een bekend gezicht bij DENK en is sinds de oprichting nauw betrokken bij de beweging. De afgelopen periode was hij commissielid namens DENK in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ibrahim is ambitieus, kent de provincie en haar inwoners en zal op een positieve wijze het DENK geluid laten horen. In het dagelijkse leven is Ibrahim bankmedewerker en uitvaartondernemer.

 

 

 

Farid Azarkan, politiek leider DENK:

“Een diverse en krachtige lijst waarin ervaren volksvertegenwoordigers en talentvolle nieuwkomers elkaar versterken en aanvullen. De kandidaten hebben zich verenigd in de gezamenlijke strijd tegen racisme en discriminatie, en voor een eerlijk en rechtvaardig Nederland. Een geweldige groep trotse Nederlanders die hun verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van ons land.”

Mr. Ejder Köse, bestuursvoorzitter DENK:

“Voor de ontwikkeling van DENK is het essentieel om plaats te nemen in de Eerste Kamer. Daarom is het belangrijk om onze aandacht te richten op de provincies die voor DENK van beslissende waarde zijn om in de Eerste Kamer te komen. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team een prachtig resultaat zullen neerzetten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.”