Charifa Zemouri

In mijn ideale wereldbeeld is er geen ruimte voor onrecht. Ik ben een progressief en tevens pragmatisch ingestelde persoon. En datzelfde tref ik ook aan binnen DENK.  Het is een partij die opkomt voor de kwetsbaren en dat niet van de daken schreeuwt. Het is ook een partij die politiek bedrijft op basis van feiten en niet op basis van populisme. Als iemand die van huis uit wetenschapper is, trekt mij dat zeer aan in DENK.

Waar ik erg blij mee zou zijn, is wanneer de Tweede Kamer zich laat navigeren aan de hand van de wetenschap. Zeker nu we geconfronteerd worden met de grootste naoorlogse crisis, moet het zo zijn dat de samenleving als pijlers blijft behouden: de menselijke maat en de wetenschap. Beiden hoop ik straks in de Tweede Kamer te kunnen inbrengen. Want het is tijd voor ‘evidence-based’ politiek.

Als nieuw Kamerlid wil ik me vooral inzetten op het gebied van de portefeuilles Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Mijn wetenschappelijke achtergrond en specialisatie in infectieziekten, kan bijdragen aan het ontwikkelen van een samenleving waarin iedereen op basis van wetenschap en medemenselijkheid, een eerlijke kans op een gezond bestaan krijgt. 

 

Thema's verkiezingsprogramma 2021 - 2025

#DENKanders

Wij streven ernaar de kloof tussen de burger en politiek te dichten en een stem te geven aan mensen die zich niet gehoord voelen in de huidige politiek. DENK strijd voor een eerlijker en rechtvaardiger Nederland.

Verkiezingsprogamma

Bekijk de desktop versie door op de button te klikken of bekijk deze via je mobiel/download via Verkiezingsprogramma 'DENK anders' 2021-2025 (8519 downloads) .

Desktopversie 'DENK anders'

Manifest DENK

Bekijk de desktop versie door op de button te klikken of bekijk deze via je mobiel/download via Manifest DENK (560 downloads) .

Desktopversie 'DENK Manifest'