De vereniging

Vereniging politieke Beweging DENK

Onze vereniging wordt vertegenwoordigd door Selçuk Öztürk (voorzitter), Zahir Rana (secretaris), Şerif Uysal (penningmeester) en Hanane Bittich (algemeen bestuurslid).

Beweging DENK is een beweging waarin iedereen zichzelf kan zijn op basis van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid binnen de kaders van de democratische rechtstaat. Beweging DENK streeft ernaar de kloof tussen politiek en burgers te dichten. Wij willen de politiek interactief maken en dichter bij de burgers brengen. Met de huidige communicatietechnologie kan dat.

Het begin

Hoe de politieke beweging DENK is ontstaan?

De voorzitter Selçuk Öztürk: “DENK is een politieke beweging waarin iedereen zichzelf kan zijn op basis van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de samenleving, zowel nationaal als internationaal, en daarom de verantwoordelijkheid om de beweging te laten slagen. Maar dat kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij alle inwoners van Nederland bij nodig.”

De Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk splitsten zich in november 2014 af van de Tweede Kamerfractie van de PvdA, omdat zij niet bereid waren hun vertrouwen uit te spreken in de opstelling van de eigen fractie in het integratiedebat en in het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher. Daags na hun afsplitsing maakten ze bekend te streven naar een nieuwe politieke beweging. Op 9 februari 2015 werd de politieke beweging DENK geboren. ” Een beweging waarin iedereen zichzelf kan zijn.” – DENK

Sta jij ook voor diversiteit en gelijkheid?

Jij hebt de kans om jouw stem te laten horen! Word lid, doneer of solliciteer! Wij waarderen iedere vorm van steun!

Word lid

Geen kloof tussen de politici en burgers.

Beslis jij mee tijdens de bijeenkomsten van DENK. Help jij mee om nog meer DENKers op te leiden naar politici van morgen?

Word lid
Doneer

Weinig tijd, maar wel een steentje bijdragen?

Doneer en help ons met investeren voor campagnes en bijeenkomsten te organiseren! Donateurs worden evenveel gewaardeerd als onze politici!

Doneer
Soliciteer

Verandering brengen in de samenleving?

Werken in het media-team of liever als secretaresse? Of gewoon super geïnteresseerd in de politiek? Solliciteer direct op onze openstaande vacatures

Bekijk vacatures