Stagiair(e) (Bedrijfs-)Economisch Beleid

De gemeenteraadsfractie van DENK Rotterdam zoekt een enthousiaste stagiair(e) die het beleidsteam wil ondersteunen. Als stagiair(e) bij beleid val je onder de eindverantwoordelijkheid van de fractievoorzitter en de fractiedirecteur. Beleidsmedewerkers bereiden het werk van gemeenteraadsleden voor. Dit betekent dat je nauw betrokken bent bij het voorbereiden van spreekteksten, het opstellen van moties, het maken van amendementen en het doen van dossieronderzoek. Hierbij krijg je genoeg kansen om je de materie eigen te maken en je stempel te drukken op het inhoudelijke werk. Je belangrijkste taak is het doen van ondersteunend werk, waarbij je conceptstukken opstelt en informatie opzoekt.

Functie eisen

  • Je volgt een (bedrijfs-)economische studie op HBO of WO niveau, waarbij je al dan niet verplicht bent stage te lopen;
  • Je hebt basiskennis van het politieke en staatkundige bestel en je hebt affiniteit met de (lokale) politiek;
  • Je bent bekend met de grondbeginselen en standpunten van DENK en bent bereid een bijdrage te leveren om het gedachtegoed van DENK uit te bouwen;
  • Je bent vanaf september 2018 beschikbaar om te starten met de werkzaamheden;
  • Je werkt proactief en nauwkeurig en je bent in staat om snel de essentie uit stukken te destilleren;
  • Je beschikt over een uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en je kunt zelfstandig werken.

 

Wat bieden wij?
DENK Rotterdam biedt de mogelijkheid om in een dynamische werkomgeving politieke werkervaring op te doen. Je leert van dichtbij hoe het politieke proces werkt. Je ontvangt training, begeleiding en een stagevergoeding.

Standplaats
De werkzaamheden vinden plaats vanuit de fractieburelen van DENK Rotterdam in het stadhuis aan de Coolsingel. Incidenteel kan het voorkomen dat de werkzaamheden plaatsvinden op een andere locatie, zoals op het partijbureau in Rotterdam of in de Tweede Kamer in Den Haag.

Reageren op deze vacature?
Stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief en cv naar [email protected] onder vermelding van de vacature ter attentie van de heer Peksert. Voor vragen over deze vacature kun je je wenden tot de heer A. Peksert ([email protected]).

De website van DENK gebruikt cookies om de werking van de website te verbeteren.