Werving kandidaat-Tweede Kamerlid

De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Politieke Beweging DENK is op zoek naar nieuwe Kamerleden om onze partij ook in het kloppend hart van de democratie te vertegenwoordigen. Wij zien het als noodzaak dat er meer DENK-ers in de belangrijkste arena van Nederland mee strijden. Droeg jij het gedachtengoed van DENK al uit ver voordat DENK ├╝berhaupt bestond? Dan zoeken wij jou om het verschil te maken.

Werkzaamheden:

De belangrijkste taken van een Tweede Kamerlid zijn het controleren van de wetgeving en het beleid van de regering en het anticiperen op wat het beleid voor onze achterban gaat betekenen. Hierbij is het belangrijk dat je dossiers snel eigen kunt maken, goed kunt luisteren en doelgericht te werk gaat. Je bent werkzaam op een specifiek beleidsterrein en moet in staat kunnen zijn om taken op een aantal terreinen te combineren. We zijn een relatief kleine fractie en zijn dan ook op zoek naar alleskunners. Het vervullen van additionele taken gebeurt altijd in goed overleg en aansluitend op jouw ambities. DENK biedt je de ruimte om je stempel te drukken en daagt je uit om breder mee te denken op zowel inhoudelijke als politieke uitdagingen op de diverse beleidsterreinen. DENK Kamerleden vervullen een cruciale functie binnen onze partij.

Functie-eisen:

 • Je kunt je snel in materie verdiepen, kennis vergaren, en bent in staat de inhoud kritisch te beoordelen;
 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift;
 • Je bent zorgvuldig, accuraat, transparant en integer;
 • Je bent in staat tot kritische zelfreflectie en staat open voor coaching en kritiek;
 • Je bent in staat om snel op deze functieomschrijving te reageren!

   

En bij de volgende zaken word je extra interessant:

 • Je bent in het bezit van (online) media skills;
 • Je bent een echte teamspeler en een netwerker pur sang;
 • Je bent een goede debater en onderhandelaar;
 • Je hebt bij voorkeur uitgebreide dossierkennis van een specifiek beleidsterrein;
 • Je bent in staat om groepen in de samenleving te mobiliseren;
 • Je hebt een brede algemene politieke belangstelling en duidelijke, aantoonbare verwantschap met DENK;
 • Je hebt aantoonbare relevante politieke/maatschappelijke ervaring en/of betrokkenheid.

   

Wat bieden wij?

DENK biedt je een baan in het hart van de democratie bij de snelst groeiende politieke beweging van Nederland waar je de mogelijkheid hebt om een bijdrage te leveren aan de verandering die Nederland verdient. Je werkzaamheden vinden plaats vanuit de fractieburelen van DENK in de Tweede Kamer, maar uiteraard ga je er zelf ook vaak op uit om het directe contact met jouw kiezers uit te bouwen. Bij DENK kan je zijn wie je bent.

Solliciteer en maak het verschil voor Nederland

Stuur een filmpje waarin je je voorstelt en aangeeft waarom jij voor DENK de Tweede Kamer in moet gaan, een korte motivatiebrief en jouw cv voor 30 juni 2020 naar [email protected] onder vermelding van kandidaat-Kamerlid. Voor vragen kun je je wenden tot mevrouw A. Speetjens ([email protected]). tel. 06-29412317, maandag, dinsdag en vrijdag.

De website van DENK gebruikt cookies om de werking van de website te verbeteren.