Verkiezingsprogramma DENK Utrecht

 

Beste Utrechter,

Op 21 maart is er weer een kans om ons luid en duidelijk te laten horen. Het is belangrijk dat we met velen naar de stembus gaan: vrouw of man, jong of oud en ongeacht welke afkomst of achtergrond dan ook.

Want dit is hét moment om onze stem te laten horen: Utrecht is van ons allemaal!

DENK Utrecht staat voor gelijke behandeling in gelijke gevallen: op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, op de woningmarkt en in de cultuursector.

DENK Utrecht streeft naar gelijke kansen voor iedereen: ongeacht afkomst, geslacht of geaardheid. Wij strijden tegen elke vorm van discriminatie.

DENK Utrecht komt op voor de meest kwetsbare groepen. Wijken als Overvecht en Kanaleneiland krijgen onze speciale aandacht in de bestrijding van werkloosheid, het wegwerken van achterstanden en op het gebied van veiligheid en welzijn.

DENK Utrecht strijdt daarnaast voor een snelle OV-verbinding om wijken als Leidsche Rijn, Zuilen en Overvecht beter te ontsluiten en voor betere bereikbaarheid per auto en OV van de binnenstad. Lombok verdient een speciale plek als het gaat om cultuur en toerisme.

DENK Utrecht staat voor toegankelijke sportbeoefening en voor een gezondere en duurzame stad. Duurzaam betekent ook: inclusie en acceptatie. Dat betekent dat wij Zwarte Piet in Utrecht definitief gaan ontdoen van de racistische karikatuur, zodat het Sinterklaasfeest een feest is voor alle Utrechtse kinderen.

DENK Utrecht pleit voor voldoende aanbod van sociale huurwoningen, woningen voor starters, woonruimtes voor studenten en gepaste woningen voor ouderen. Alle Utrechters hebben recht op betaalbaar wonen.

Het zijn maar enkele punten uit ons programma voor Utrecht. Wij roepen Utrecht daarom op:

Stem DENK op 21 maart 2018! Want UTRECHT IS VAN ONS ALLEMAAL

Mahmut Sungur
Lijsttrekker DENK Utrecht

Download PDF: Verkiezingsprogramma Gemeenteraadsverkiezingen DENK Utrecht

DENK Utrecht
Laan van Nieuw-Guinea 17
3531 JA Utrecht
[email protected]
https://nl-nl.facebook.com/DENKUTRECHT030/

De website van DENK gebruikt cookies om de werking van de website te verbeteren.