Fractievoorzitter en kandidaat-lijsttrekker

Stephan van Baarle nieuwe fractievoorzitter van DENK en kandidaat-lijsttrekker

De fractie van DENK heeft Stephan van Baarle gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Na zijn mededeling van vorige week maandag heeft Farid Azarkan aan zijn fractie laten weten ook het fractievoorzitterschap van DENK te willen overdragen waarop Van Baarle heeft aangegeven bereid te zijn om deze rol op zich te nemen. Van Baarle heeft reeds ervaring als fractievoorzitter. Nadat hij in 2018 als Rotterdamse lijstrekker van DENK de partij met vier zetels in de Rotterdamse gemeenteraad leidde, was hij drie jaar fractievoorzitter. Vervolgens werd hij als Rotterdamse fractieleider twee keer genomineerd als Rotterdams politicus van het jaar. Na zijn verkiezing in de Kamer kreeg hij het vertrouwen van de fractie als vicefractievoorzitter. Zijn fractievoorzitterschap van de Tweede Kamerfractie van DENK is dus een logische vervolgstap. Met Stephan van Baarle aan het roer opent DENK een nieuw hoofdstuk, voortbouwend op het fundament dat Azarkan heeft gelegd. Van Baarle is sinds de oprichting betrokken bij DENK. Hij was voorheen voorzitter van de programmacommissie en hoofd beleid op de Kamerfractie. Tijdens de verkiezingen van 2021 was hij campagneleider.

Stephan van Baarle:
“Ik ben Farid ontzettend dankbaar voor zijn wijze lessen en voor wat hij heeft gegeven voor onze beweging. Het fundament dat hij heeft gelegd zorgt ervoor dat DENK klaar is voor de toekomst. De strijd van DENK is nu harder nodig dan ooit. We zien nog steeds dat de overheid groepen uitsluit. Na de val van het kabinet zijn partijen openlijk xenofoob en vijandig richting minderheden geworden. Zo wordt de strijd tegen uitsluiting hét thema van de verkiezingen. In dat politieke klimaat is er een sterk DENK nodig om te strijden voor inclusie en acceptatie. Die strijd wil ik aangaan. Als fractievoorzitter en als lijsttrekker. Nu is het moment!”

Farid Azarkan:
“Ik ben blij dat Stephan heeft aangegeven het stokje van mij over te willen nemen als fractievoorzitter. Zijn bewezen kwaliteiten en ervaring als fractievoorzitter in Rotterdam maken hem uitstekend geschikt voor deze rol. Dat hij zich ook kandideert als lijstrekker is een logische stap waar ik hem volledig in steun. Tot de verkiezingen in november blijven we samen in onze fractie strijden voor een eerlijk en rechtvaardig Nederland.”