Steun aan toeslagenouders- en kinderen

Sinds de val van het Kabinet Rutte III weet heel Nederland dat de Belastingdienst mensen systematisch kapot maakte omdat bepaalde burgers een niet-Westerse achtergrond hadden, met iemand samenleefden die een niet-Westerse achtergrond heeft of soms een aanvraag voor een toeslag lieten indienen door een bureau met een staf bestaande uit Nederlanders met een migratieachtergrond. Het Toeslagenschandaal maakt veel kapot, ook het vertrouwen in de overheid is zwaar beschadigd. De huidige regering heeft artikel 1 aan zijn laars gelapt terwijl Artikel 1 er is om onze beschaving en dus de rechten van onze burgers te beschermen.

Ondanks dat het Kabinet Rutte III viel op ‘Ongekend Onrecht’ is er nog weinig echt geregeld voor de gedupeerden. De Belastingdienst was in staat om Nederlanders zonder opgave van redenen als fraudeur te bestempelen. Onterecht, mind you. Op basis van criteria waar niets aan gedaan kon worden, zoals je huidskleur of afkomst. Hoe onrechtvaardig is dat!

Kinderen
De impact die het Toeslagenschandaal heeft gehad op de levens van burgers is immens. Minimaal 1105 kinderen zijn als gevolg van het racistische handelen van de overheid bij hun ouders weggenomen. En ondanks dat de overheid zich zegt in te zetten om het onrecht te herstellen, zien we vooralsnog weinig resultaat. En de wanhoop bij de ouders neemt met de dag toe. Zo kan het niet langer!

Farid Azarkan
Als een van de eerste politici zette DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan zich in om de geluiden die vanuit de samenleving DENK bereikten te onderzoeken. Kon het echt zo zijn dat onze ambtenaren racisme tot beleid hadden verheven? Het bleek toch echt zo te zijn.  Daarom strijdt Farid Azarkan tegen dit stuk ongekend onrecht. Nederland mag niet verzanden in een samenleving waarbij burgerrechten worden gekoppeld aan zaken die artikel 1 van onze grondwet nadrukkelijk verbiedt.

Manifestatie
Aanstaande zaterdag komt Farid Azarkan maar ook Stichting Gedupeerde Ouders, Amnesty International, Save the Children, FNV, de Nederlandse Politiebond, en partijen als de SP, BIJ1, GroenLinks, PvdA en Partij voor de Dieren in actie.

Wees erbij en laat zien dat wij Nederlanders deze gedupeerden niet vergeten en net zo lang actie zullen voeren tot de gedupeerden recht wordt gedaan.

Locatie: Kruisplein Rotterdam

Datum: Zaterdag 16 april 2022

Tijdstip: 12.00-14.00

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected]