DENK-LIJSTTREKKER STEPHAN VAN BAARLE IN EERSTE TOESPRAAK ALS LIJSTTREKKER: “NU IS HET MOMENT!”

 

Vandaag heeft DENK met trots haar nieuwe lijsttrekker, Stephan van Baarle, aan de leden gepresenteerd, die in zijn eerste toespraak voor DENK-leden de verkiezingscampagne aftrapte.

 De noodzaak om te gaan stemmen is groter dan ooit. Van Baarle wijst op het gevaar van de nieuwe koers van de VVD-leider, Dilan Yeşilgöz, die de deur open zet voor samenwerking met de moslimhater Geert Wilders. Hiermee is er een dreiging van een rechts-xenofoob kabinet dat rampzalig zal uitpakken voor minderheden in ons land. Van Baarle noemt Yeşilgöz daarom een ramp voor de rechtsstaat en iemand die buigt voor racisme en moslimhaat. DENK zal, onder leiding van Van Baarle, zich daarom nog harder verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme. “De bestrijding van racisme en discriminatie zit in ons DNA, het is ons bestaansrecht.”

 De torenhoge prijzen en grote armoede zijn volgens Van Baarle de grootste uitdagingen van het land. Het vraagt om een politiek van eerlijk delen met een hoger minimumloon, hogere toeslagen en lagere belastingen op levensmiddelen en brandstof. DENK laat de mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen niet in de steek, aldus Van Baarle. 

De plannen van linkse partijen bieden hiervoor niet de oplossing, want die pakken funest uit voor de portemonnee van mensen. Zij willen de gewone burger kapot belasten onder het mom van het klimaat. Met een suikertaks, een hogere vliegtaks, een plastictaks, een vleestaks en zelfs een taks op het rijden van je eigen auto maken zij deze partijen het leven onbetaalbaar. Van Baarle plaatst het klimaatrealisme van DENK tegenover de klimaatkleptomaan Timmermans. DENK streeft naar een eerlijk en rechtvaardig klimaatbeleid dat de lasten eerlijk verdeelt.

 Volgens Van Baarle schroomt DENK er ook niet voor om op sommige onderwerpen een meer behoudende koers te varen. De doorgeslagen wijze waarop kinderen op school geconfronteerd worden met gender, seksualiteit en geseksualiseerd onderwijsmateriaal veroorzaakt grote zorgen bij ouders. “Wij willen dat kinderen gewoon kind kunnen zijn”, zegt Van Baarle. 

“Op 22 november moeten we massaal op DENK gaan stemmen vóór onze rechten. Het is kiezen of verliezen. DENK zal blijven strijden voor een land zonder discriminatie en racisme.
Nu is het moment!”, aldus Stephan van Baarle.