Persverklaring val kabinet Rutte 4

RUTTE’S AFLEIDINGSMANOEUVRE: DE RACISTISCHE ZONDEBOKPOLITIEK

Komende verkiezingen zullen gaan over de groeiende vreemdelingenhaat.

Rutte heeft het kabinet laten vallen omdat hij een inhumaan en xenofoob vreemdelingenbeleid wilde doordrukken bij zijn coalitiegenoten, over de rug van kwetsbare kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. 

“Rutte is niet de leider die Nederland verdient. Zijn kabinet is een vergissing gebleken en had eigenlijk nooit moeten bestaan. Zijn vorige kabinet, Rutte III, viel al eerder vanwege institutioneel racisme binnen overheid met als resultaat de afschuwelijke toeslagenaffaire. Het is typerend voor Rutte om af te leiden van zijn falend leiderschap door dit af te schuiven op kwetsbare minderheden, waarbij migranten de schuld krijgen van alles wat misgaat in het land, zoals zorg, woningbouw en sociale voorzieningen. Dit is pure racistische zondebokpolitiek! Daarom heeft hij zijn kabinet laten vallen op het thema vluchtelingen, waardoor xenofobie hèt thema zal worden tijdens de komende verkiezingen. Nu, harder dan ooit, zal DENK nodig zijn om Nederland te behoeden voor een in de maak zijnde xenofoob kabinet.”

DENK is opgericht om te strijden tegen xenofobie en uitsluiting. Nu, meer dan ooit, is DENK nodig om vreemdelingenhaat in Nederland tegen te gaan. Rutte wil graag over rechts gaan regeren en voordat we het weten, hebben we een kabinet Rutte V waar xenofoob Nederland zijn vingers bij zal aflikken. Rechtse partijen zullen met elkaar strijden om de meest harteloze aanpak van vluchtelingen en asielzoekers te presenteren, terwijl linkse partijen niet in staat lijken te zijn om een krachtig tegengeluid te bieden. De ziel van Nederland staat op het spel. DENK is keihard nodig, nu, meer dan ooit!

Farid Azarkan
Politiek leider
Politieke beweging DENK