Rentevrij bankieren

Steun DENK

Een huis kunnen kopen zonder rente: dat moet toch kunnen!

Nog steeds is het zo dat er in Nederland onvoldoende mogelijkheden zijn om rentevrij een huis te financieren. Dit wordt in de volksmond ook wel een rentevrije of halal hypotheek genoemd.

Hier is echter steeds meer behoefte aan. Bijvoorbeeld mensen die vanwege religieuze voorschriften niet in staat zijn om een hypotheek met rente af te sluiten, hebben op dit moment moeite om een huis te kopen.

Voor deze mensen is rente niet toegestaan. Hierdoor sommige moslims bijvoorbeeld genoodzaakt  in dure huurwoningen te wonen, terwijl zij voordeliger uit zouden zijn als ze een huis konden kopen.

Er bestaan rentevrije alternatieven die het kopen van een huis zonder rente mogelijk maken. Bijvoorbeeld als de bank het huis koopt en het vervolgens doorverkoopt met een winstopslag, of huurkoop, waarbij de bank mede-eigenaar wordt van de woning.

DENK zet zich ervoor in om rentevrije hypotheken, ofwel halahypotheken, bereikbaar en toegankelijk te maken  voor alle Nederlanders. In heel veel landen is dit al de praktijk, nu Nederland nog.

Want hoe mooi zou het ook kunnen zijn als we hiermee het kapitalistische woekeren met geld en schuld kunnen overstijgen en iedereen een alternatief kunnen bieden?

Help DENK om een rentevrije hypotheek voor iedereen bereikbaar te maken: steun ons en word lid!

Word lid van DENK